3de Bonsai Tentoonstelling

9 JULI 2023 TE REUVER

Onze geslaagde jubileumactiviteit op Pinksterzaterdag 27 mei 2023, heeft een vervolg gekregen in de (bijna traditionele) jaarlijkse Bonsai-tentoonstelling.

Door de gedegen voorbereiding en doordat de vrijwilligers tevoren via een werkrooster op de hoogte zijn gebracht, verliep de opbouw zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur, vlekkeloos en soepel zodat deze 9 man sterke ploeg, ondanks de hoge temperatuur, om 13:00 uur huiswaarts kon gaan.

Zondagmorgen om 9:00 uur was het een drukte van belang. Tot 10:00 uur was er nog een mogelijkheid een boom in te leveren.
Vrijwilliger leden hielden zich bezig met het inrichten van demo tafels, een marktkraam in het restaurant, het op de juiste wijze neerzetten van de bomen voorzien van naamkaartjes, en het bouwen van scenario’s waarin de boom of bomen op een verrassende wijze worden gepresenteerd. Even na 10:00 uur druppelden de eerste bezoekers binnen. Zij kregen een stembiljet voor de verkiezing van de publieks-bonsai uitgereikt door vrijwilliger leden (suppoosten) met de vraag hun keuze kenbaar te maken en in te leveren in de bus bij de marktkraam. Leden van onze zustervereniging uit het zuiden van Limburg ontbraken dit jaar niet. Nederlandse bonsaisten, hadden in Hückelhoven onze flyers gelezen en besloten aanwezig te zijn. Er was veel belangstelling o.a. uit Duitsland. Onze bonsaivrienden uit Hückelhoven en Bonn waren aanwezig met veel leden. Het bestuur koos dit jaar, om naast een publieks-bonsai ook een prijs uit te loven voor een boom of presentatie met het hoogste aantal punten, door een tweetal keurmeesters, Rinus Peeters en Bert Eijmael, uit onze eigen vereniging. Het nam een volledige dag in beslag, alles anoniem te beoordelen. Een woord van waardering is hier op zijn plaats. Veel leden hebben die dag gesproken met bezoekers, nieuwe kontakten gemaakt en relaties verstevigd. Veel vragen zijn beantwoord door de bemensing van de demotafels en marktkraam tijdens hun activiteiten. Dank aan de fotograaf die, gedurende de dag alle bomen en saillante momenten wist vast te leggen. Na 13:00 uur nam het aantal bezoekers af. Hevige regen en wind (code oranje) waren daar mogelijk debet aan. Ook na 13:00 uur bleef de sfeer ongedwongen en vrolijk. Om 16:00 uur vond de prijsuitreiking plaats door onze secretaris. Lovende woorden voor onze eigen keurmeesters, alle deelnemende leden en niet te vergeten alle vrijwilliger leden die zich voor deze dag enorm hebben ingespannen om er iets moois van te maken.

Hierbij de uitslag:

1e prijs bonsai tentoonstelling
Chris Fabré met boom/presentatie nummer 14.

1e prijs publieks-bonsai
Hans Peeten met boom/presentatie nummer 15.

(Alle deelnemers ontvangen een overzicht van Piet Wetzels, waarin hun jury-score vermeldt staat en hoeveel bezoekers hun stem hebben uitgebracht op hun eigen boom.)

Onder hoge temperatuur, met het zweet op het voorhoofd werd, in alle vertrekken waar onze bomen stonden opgesteld de originele opstelling hersteld. Even na 17:00 uur werd er gezamenlijk een drankje genuttigd om op adem te komen. Men was unaniem van mening dat het dit jaar opnieuw een zeer geslaagde tentoonstelling was. Volgend jaar weer? Uiteindelijk hebben zo’n 180 bezoekers onze tentoonstelling bezocht. Het viel op dat onze bezoekers naast veel belangstelling ook veel bonsaikennis tentoonspreiden. Logisch dat het lid worden van onze vereniging veelvuldig ter sprake kwam. Even afwachten dus wat het onze vereniging aan nieuwe leden gaat opleveren.

Met dank aan Wim Wetzels voor de fotografie.

2 gedachten over “3de Bonsai Tentoonstelling”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven