InformatieBestuur bestaat uit:

Voorzitter: Piet Verstegen

Secretaris: Piet Wetzels

Penningmeester: Rob Broens

Bestuurslid: Hans Peeten

Bestuurslid: Frans Verbeek

Bestuurslid : Bert Brouns

Bonsaivereniging Noord en Midden Limburg (Nederland )

Bonsaivereniging Noord en Midden Limburg is een zelfstandige vereniging en heeft tot doel de bonsaikunst in de ruimste zin van het woord uit te oefenen en te promoten. We trachten onze doelstelling uit te dragen door het onderrichten en stimuleren van onze leden over alle aspecten van de Bonsaikunst.

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten van onze vereniging worden gehouden elke 2e zondag van de maand. Tijdens deze bijeenkomsten organiseren we demonstraties of themabijeenkomsten door bekende “Bonsaimeesters” uit Nederland, Duitsland en België.
Tijdens zo’n demonstratie of themabijeenkomst kunnen leden de door hun meegebrachte bomen laten bespreken door de gast van die ochtend.

Ook organiseren we jaarlijks een bonsaiveiling waar onze leden van elkaar bomen, potten en andere materialen kunnen kopen.

Leden kunnen boeken of DVD’s lenen uit onze uitgebreide bibliotheek en bonsaimaterialen en gereedschappen kopen in onze verenigingswinkel.

Naast deze bijeenkomsten organiseren we regelmatig workshops waar leden onder deskundige leiding van mentoren kunnen werken aan eigen bomen.
Door deze manier van organiseren proberen we de leden op een hoger niveau te krijgen.

Opleidingen

Voor onze leden organiseren we regelmatig, tegen een geringe vergoeding, cursussen voor starters. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van ca. 2 uur.
Tijdens deze cursus leren de deelnemers de basistechnieken van de bonsaikunst. Onze mentoren hebben de door de Nederlandse Bonsai Vereniging georganiseerde
Mentoren cursussen gevolgd onder leiding van Teunis Jan Klein, Gijs Meboer en Bruno Wijman, bijvoorbeeld in 2008. Onze mentoren breiden zo door middel van vervolg cursussen hun kennis uit.
Deze kennis komt ten goede van de leden in de vereniging.

Tentoonstellingen en Activiteiten

Als vereniging organiseren we tentoonstellingen.
In de maand augustus organiseren we een verenigingstentoonstelling en bonsai middagen in het klok en Peel Museum te Asten.
De doelstelling is om leden te werven, er zijn altijd mensen aanwezig die bezig zijn met het werken aan een boom, dit trekt de aandacht en interesse.

Ook nemen we als vereniging regelmatig deel met bomen van onze leden aan regionale shows in België en Duitsland.

Verdere activiteiten zijn het geven van demonstraties door leden tijdens evenementen waarvoor we worden uitgenodigd en geven we op scholen op verzoek uitleg over bonsai.

Website

Wilt u verdere informatie over onze vereniging kijkt dan op onze verenigingswebsite
http://www.bonsaivereniging-nml.nl/

Bonsai Vereniging Noord en Midden Limburg.

School De Greswaren

Keulseweg 36

5953 HL

Reuver